Is Beton Ciré waterdicht?

Beton Ciré is een hydrofoob materiaal, dit wil eigenlijk zeggen dat het waterafstotend is, de volledige geadviseerde opbouw inclusief de coating laag maakt het product volledig waterdicht en is daarom geschikt voor in de douche.

Welke reiniging middelen kan ik gebruiken?

De reinigingsmiddelen die wij adviseren zijn: Groene zeep voor in de badkamer of PH-neutrale reinigers in andere ruimtes.

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals ontkalkend, bleekmiddelen. Deze middelen kunnen aantasten en/of verstoringen veroorzaken. Controleer daarom altijd eerst of een schoonmaakmiddel geen negatieve effecten heeft op beton ciré of gebruik de door ons geadviseerde middelen.

Een beton ciré spoelbak, kan dat?

Toepassing als keuken spoelbak is zeer zeker mogelijk met BetonDezign Beton Ciré

Kan beton ciré over bestaand tegelwerk heen?

Onze beton ciré kan over bestaand tegelwerk heen mits deze stabiel zijn en goed vast liggen. Wel dienen de voegen eerst weg gesmeerd te worden en moet de vloer geëgaliseerd worden. Op een badkamer wand kunt u de betegelde wanden uitvlakken met een cement gebonden krimpvrije mortel.

Kan beton ciré als douchevloer?

Het toepassen van onze ciré kan wel maar wordt door ons niet zomaar aan iedereen geadviseerd.

 

Het aanbrengen van beton ciré als douchevloer luistert erg nauw, alles dient perfect te worden uitgevoerd, het afschot, de drain, de diameter van de afvoerleiding, het werk achteraf etc etc.. In de praktijk komen we helaas erg veel situaties tegen waarbij deze zaken niet goed in orde zijn omdat aannemers gewend zijn om af te werken met tegels.

Onderhoud badkamer

Gebruik voor uw onderhoud in de badkamer groene zeep, gebruik geen Antikal of andere agressieve middelen.

 

Per persoon gebruiken we circa 15.000 tot 18.000 liter douchewater per jaar, dit zorgt voor een langzame slijtage van de lak lagen die over de beton ciré zijn aangebracht. Dit betekent dat er over een aantal jaar overgemaakt moet worden om deze slijtage aan te vullen.

 

Dit is een kwestie van schoon maken/ontvetten, lichtjes opschuren met de hand en de lak laag aanbrengen met een lakroller, dit geldt alleen voor de natte cel van de badkamer.

Dagelijks gebruik in de badkamer

Zorg ervoor dat u een goede ventilatie hanteert in de badkamer, dit voorkomt condens en schimmelvorming.

Maak de douchewanden in de natte cel na het douchen altijd even droog, zo voorkomt u kalk aanslag.

Is het geschikt voor vloerverwarming?

Onze beton ciré is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming. Door de geringe dikte van circa 1,5-3 mm laat het de warmte zeer goed door. Wel dient het opstook protocol van de vloerverwarming volledig uitgevoerd te zijn.

Hoe onderhoud ik een beton ciré vloer?

Maak de vloer bij voorkeur droog schoon, dat wil zeggen stofzuigen, stof wissen etc etc.. Indien u nat wilt reinigen doe dit dan klam en vochtig, wring de doek of dweil goed uit, maak eventueel gelijk droog. U reinigt de vloer met een PH neutrale reiniger of groene zeep.

 

Voorzie de vloer één maal per jaar van een laagje onderhoud polish. Een beton ciré vloer zal na, afhankelijk van het gebruik, over het algemeen na 5-7 jaar even opnieuw gelakt moeten worden. Doe dit tijdig en voorkom slijtage van de vloer. 

Hoe hard is beton ciré

In uitgeharde toestand heeft onze ciré op een goed geëgaliseerd ondervloer een druksterkte van circa 34 Newton en een krasbestendigheid van circa 7 moh. Dit maakt het een bijzonder harde vloer. (op een niet geëgaliseerd vloer is de druksterkte lager).

Wel dient u zoals bij iedere harde vloer viltjes toe te passen onder de bewegende meubels zoals stoelen.

Kan beton ciré worden gebruikt op een aanrechtblad?

Met een beton ciré aanrechtblad heeft u een prachtig duurzaam product, wel zijn er een aantal gebruikers regels.

 

- Laat niet continue water op het blad staan

- Zet geen hete pannen direct op het blad, gebruik hiervoor een onderzetter

- Gebruik altijd een snijplank om te snijden

- Verwijder gemorste stoffen altijd zo snel mogelijk en let bijvoorbeeld extra op vlekken van vet, thee, koffie, alcoholhoudende dranken, chocolade, ketchup,   kerrie, curry, citroen

- Pas op met lekkende kranen en Quookers

- Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bijvoorbeeld chloor, ammonia, etc of bijvoorbeeld ontkalkers.

 

Pitt Cooking, kan dat ook met beton ciré?

Met onze beton ciré producten is Pitt Cooking zeker mogelijk.

Een Quooker, kan dat ook met beton ciré?

Een Quooker kan worden toegepast op een beton ciré aanrechtblad. Wel dient lekken of morsen voorkomen te worden. Kokend water op een beton ciré aanrechtblad kan schade veroorzaken.

Hoe dik is de laag beton ciré

De beton ciré wordt in de meeste gevallen aangebracht in een laag dikte van 1,5-3 mm.

Hoe lang duurt het aanbrengen van beton ciré?

Beton ciré dient in een aantal lagen te worden aangebracht. Deze lagen hebben droogtijd nodig voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Hierdoor zal ook een relatief kleine beton ciré klus in ieder geval altijd pas na drie dagen klaar zijn.

Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.